Een boeket van sla

Sla kun je elke dag op tafel zetten, de groente is lekker fris en brengt variatie en kleur op je bord. Snel klaar, altijd lekker en op duizend en een manieren te serveren.

Veldsla

Veldsla heeft een lichte notensmaak. Kies een zachte olie (noten-, hazelnoten- of druivenpitolie) om de delicate smaak niet te maskeren en gebruik niet te veel azijn of citroen. Deze groente is fragiel, dus kruiden doe je best net voor het opdienen.

Radicchio

Een krokante en stevige variëteit van roodlof die een gekleurde toets geeft aan je slaatjes. De licht bittere smaak komt het best tot zijn recht in combinatie met andere slasoorten. Je kunt radicchio rauw of gekookt eten, maar in dat laatste geval verliest hij zijn mooie rode
kleur.

Rucola

Dankzij zijn pepersmaak volstaan enkele lange en gekartelde blaadjes om een gemengd slaatje op te peppen. Vroeger beschouwde men rucola als een afrodisiacum en daarom was deze slavariëteit verboden in tuinen van monnikenkloosters! Dit werd natuurlijk nooit wetenschappelijk bevestigd.

Eikenbladsla

Sla zonder krop met gekartelde en zachte bladeren, waarvan de kleur varieert van lichtgroen tot karmozijnrood, naargelang de variëteit. De bladeren zijn erg decoratief.

Vinnige vinaigrettes

Neutrale oliën (zonnebloem-, koolzaadolie) kun je mengen met meer geparfumeerde varianten (olijf-, notenolie) of originele azijnen zoals frambozen-, xeres-, ciderazijn,… Je kunt je vinaigrette ook op smaak brengen met yoghurt of citrussap. Of vers gehakte kruiden toevoegen (basilicum, bieslook, munt, peterselie, …) of een snuifje kruiden (selderij zout, cayennepeper, komijn, kerrie, …). Overdrijf niet, het zou zonde zijn om de delicate smaak van de sla te maskeren.

Evenwichtige smaken

Je kunt heel wat ingrediënten toevoegen aan een slaatje. Maar om misstappen te vermijden, vertrek je best van twee hoofdingrediënten die goed bij elkaar passen. De klassiekers die hun sporen hebben verdiend: andijvie en noten, selder en roquefort, avocado en garnalen, tomaat en mozzarella, meloen en rauwe ham, …

Les salades ça peut être beaucoup plus que des feuilles…

Salades de pâtes, de légumes, de pommes de terre, de fruits… variez les envies

Envie de saveur du Sud

Salade de pâtes grecques et poivrons grillés

Envie de croquant

Salade de radis grillés, lardons, épinards

Envie de fraîcheur

Salades de grenailles, avocat et crevettes grises

Envie d’originalité

Salade de brocolis, sauce au yaourt

Envie de couleurs

Salade de fruits rouges, poulet croustillant

Envie de chou

Taboulé de choufleur aux pommes et crevettes grises

 

 

Wij werken altijd met Belgische slakwekers, die Europees erkend zijn voor de kwaliteit van hun producten en hun innoverende productietechnieken. De sla wordt gekweekt in gesloten systemen waardoor de risicofactoren beperkt blijven. Er vinden ook kwaliteitscontroles plaats gedurende het volledige productieproces. Pascal Deschijver, Category Manager fruit en groenten bij Carrefour

 

Le contenu et le référencement ne se copie pas !