Koude tomatenvelouté met gegrilde paprika’

Aantal personen
Voorbereidingstijd
Kooktijd

Moeilijkheidsgraad: MAKKELIJK
De recepten
- 1 Leg de tomaten en de paprika’s op een ovenplaat bedekt met kookpapier en grill ze in de oven (maximumstand). Draai ze om als ze zwart worden (ongeveer 15 min.). Neem de groenten uit de oven, bedek ze met aluminiumfolie en laat 15 min. afkoelen.
- 2 Schil de tomaten en de paprika’s. Verwijder de zaadjes van de paprika’s. Hak de groenten en de ui grof.
- 3 Giet de olijfolie in een pan. Stoof de ui op matig vuur gedurende vijf minuten zonder hem te laten bruinen. Voeg de tomaten, de paprika’s en het amandelpoeder toe. Bedek met water. Bestrooi met peper en zout en laat nog 15 min. zachtjes koken. Mix de soep. Dek af en bewaar in de koelkast tot je ze opdient.
Ingrediënten
- 500 g trostomaten
- 200 g rode paprika’s
- 1 ui
- 1 teentje look
- 50 g amandelpoeder
- ½ kl verse oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en zwarte peper