Zacht en mals als lamsvlees

Lamsvlees, tegelijk hartelijk en fijn van smaak, past bij elke gelegenheid. Geroosterd, gegrild, gestoofd of gebakken: lamsvlees zal altijd je smaakpapillen verwennen.

Met lamsvlees heb je enorm veel culinaire mogelijkheden; het past zowel in de alledaagse keuken als bij feestelijke gelegenheden. Lamsvlees is een delicatesse, of je het nu verwerkt tot een pastei, stooft met groentjes of bakt op de barbecue.

Het juiste stuk lamsvlees kiezen

Welk stuk van het lam je moet kiezen is afhankelijk van wat je wilt bereiden. De meest gebruikte stukken van het lam zijn lamsfilet, lamsbout, lamsragout, lamskroon en lamsgehakt.

Wens je het beste stuk voor een gebraad? Dan is de lamsbout je keuze! De “achterbout” is het lekkerste. Een ander prachtstuk is de “muis”, gelegen ter hoogte van de schouder.

Overweeg je om een lamsragout of een tajine te maken, kies dan de schouder. In zijn geheel of ontbeend kan die opgebonden worden voor een gebraad of in sneden verdeeld worden.

Vlees uit het nekstuk is goedkoper en uitstekend geschikt voor kleine gerechten die lang moeten stoven.

Hoe bereid je lamsvlees?

In tegenstelling tot andere vleessoorten wordt lamsvlees rosé gegeten. Om ten volle van de smaak te kunnen genieten moet je bij de gaartijd ervoor zorgen dat het vlees binnenin nog rosé en zeer sappig is.

Kleine porties zoals dunne lamssneden of koteletjes moeten snel op hoog vuur gebakken worden. Grillen op de barbecue is bijvoorbeeld ideaal voor koteletjes. De schouder, de lamsbout en de lamscarré maak je klaar zoals een gebraad. De nek tot slot heeft een trage, zachte en delicate gaartijd nodig.

Comment le consommer ?

Hoe eet je lamsvlees?

Lamsvlees kan je uitstekend combineren met look en kruiden. Kies bij voorkeur tijm, rozemarijn, oregano, salie, koriander, dragon of munt. Wil je het vlees grillen, aarzel dan niet om het te marineren in gember, honing en citroen, of mosterd, dragon en look.

Lamsvlees en suiker: een perfect huwelijk

Een van de bijzondere eigenschappen van lam is dat het vlees perfect past bij zoete ingrediënten. Heb je al eens lam gegeten met appels, pruimen of druiven? Moet je absoluut doen! Dit mag een ongewone combinatie lijken, maar je gerecht wordt verheven tot een culinaire dimensie. Een heerlijke combinatie die je gasten zal verrukken en het gerecht een feestelijk tintje geeft.

Ben je op zoek naar de beste kwaliteit, de mooiste stukken lamsvlees? Ga zeker langs bij de afdeling beenhouwerij van je Carrefour market!

 

Le contenu et le référencement ne se copie pas !