Zeeuwse mosselen op je bord

Zeeuwse mosselen kan je al vanaf de eerste zomerdagen eten! Ja, ook in maanden zonder “r” vind je mosselen…

Zeeuwse mosselen, vers en vol smaak

De Zeeuwse mosselen staan voortdurend onder water, zijn vlezig en rijk aan voedingsstoffen. De weekdieren worden net onder de waterspiegel gekweekt en blijven mooi en zacht door het contact met de zandrijke ondergrond. Door het jodium krijgen de mosselen een unieke en subtiele smaak Waarvan het water je in de mond loopt Zeeuwse mosselen zijn een zomerproduct bij uitstek en zijn in je Carrefour Market vanaf half juli beschikbaar.

De juiste grootte voor het juiste gerecht

Je Carrefour Market biedt je een ruime waaier aan heerlijke Zeeuwse mosselen die met zorg gevist, uitgezocht en naar grootte gesorteerd werden. De mosselen worden geklasseerd volgens hun grootte en zijn een streling voor de smaakpapillen.

  • Goudmerkmosselen zijn de grootste mosselen;
  • Dan volgen de Jumbomosselen ;
  • Supermosselen zijn kleiner van grootte ;

De mosselgrootte kan van jaar tot jaar verschillen. Zijn ze vleziger? Ideaal om een recept van gevulde mosselen uit te proberen. Zijn ze kleiner? Dan heb je alvast een goede reden om er nog meer van te eten! Maar hoeveel mosselen moet je nu eigenlijk voorzien per persoon? Reken best op 750 g mosselen of 1 liter per persoon voor een hoofdgerecht.

Mosselen klaarmaken: om duimen en vingers bij af te likken

Zeeuwse mosselen eet je bij voorkeur de dag zelf nog als ze heel vers zijn. Gekookt kan je ze in een natte handdoek gewikkeld maximum 48u in de koelkast bewaren.

Om Zeeuwse mosselen klaar te maken neem je een mes om de “epibionten” (algen en stukken kalk die zich aan de schelp vasthechten) los te krabben. Je wast daarna de mosselen snel in koud water om eventuele resten te verwijderen.

Zodra de mosselen gewassen zijn, kook je ze een tiental minuten in een pot met kokend water tot de mosselen opengaan. Daarna haal je ze uit het water, laat je ze uitdruppen en kruid je ze. In een handomdraai heb je een vers, lekker en heerlijk geurend gerecht: smakelijk eten!

Verras je smaakpapillen!

Mosselen klaarmaken op 3 heerlijke en verbazende manieren:

 

Mosselen met cider en dragon: doe de cider, de fijngehakte dragon en ui in een grote kom. Breng alles aan de kook en voeg er de mosselen aan toe. Als ze gekookt zijn, voeg peper, een beetje dragon en fijngehakte peterselie toe.
Tip: filter het kookvocht en maak een roomsausje

Mosselen met curry en gember: fruit een fijngehakte ui in een kom met een beetje vetstof. Voeg daarna curry en witte wijn toe. Laat een ogenblik koken en voeg daarna de mosselen toe. Als ze open zijn, rasp er gember over en serveer.

Brochettes van gepaneerde mosselen: maak brochettes van gekookte mosselen zonder schelp en rol ze door bloem, een eigeel en paneermeel.
Laat ze vervolgens bruinen in de pan: degusteer ze als aperitief met een tartaarsausje.

Le contenu et le référencement ne se copie pas !